USB tändare – Uppladdningsbara

Med en USB tändare slipper du att springa till bensinmacken vid 23:00 bara för att kunna tända ett ljus. Börja spara pengar och ladda din tändare via USB istället för att kasta den då gasen tagit slut.

Hur fungerar en USB tändare?

En USB tändare eller som vissa säger en ”plasma tändare. är en tändare som använder elektricitet för att tända. Det finns fyra tillstånd av materia i naturen: fast, flytande, gas och plasma. Plasma är en joniserad gas som möjliggör strömning av elektroner, vilket i sin tur skapar el. Ett exempel på plasma i det verkliga livet är en vanlig blixt. Att den uppstår beror på skillnaden i spänning mellan molnen och marken. Det är såhär åska och blixtar skapas, blixten blir plasmat vilken förbinder molnen och marken vid tillräckligt hög laddning.

På liknande sätt har en plasma tändare två till fyra elektroder på spetsen (två plus och två minus), två av vardera på motsatta sidor av tändaren. När du sedan trycker på knappen för att tända, blir elektroderna joniserade till det maximala, vilket i sin tur sprider joniseringen till omgivande luft. Luften blir joniserad, och elektronrörelsen förorsakar att gnistan rör sig. Gnistan går till motsatt elektrod, och på så vis förbinds två elektroder, bildar en igenkännbar ljusbåge en liten miniblixt.

Vilka fördelar har en USB Tändare

Den största fördelen är att tändaren går att ladda upp, det finns ingen gas som tar slut. En laddning räcker till ca 1 – 2 veckors användning, eller att tända ett ljus ca 100 gånger. Avsaknaden av gas gör också tändaren väldigt mycket säkrare att använda. Det finns ingen gas som kan läcka eller antändas. Det finns också en säkerhetsanordning som gör att det alltid krävs minst två tryck för att starta en plasma tändare. De tändare som är försedda med lock, kan inte startas förrän locket är öppnat.

Summerat: Uppladdningsbar, säkrare och miljövänligare.

En plasma tändare har också den fördelen att ljusbågen som den använder för att antända inte är känslig för vare sig vind eller regn. Tekniken har blivit testad av många och det går alldeles utmärkt att tända ljuslyktor i storm. Regn förändrar inte heller funktionen på tändaren.

Summerat: Ej känslig för vare sig vind eller vatten.

Vilken USB tändare ska jag köpa?

Det finns många tändare på marknaden, trots att tekniken är relativt ny. Som alltid med nya produkter finns det en skillnad i kvalité. Vill du verkligen byta ut dina gaständare är det viktigt att du köper något som håller och som du kan lita på.

Det vanligaste bristerna hos USB tändare med sämre kvalitet är:

  • Batteri med dålig laddningstid, räcker till max 5 tändningar.
  • Plasten lossnar från tändaren och synliggör elektroniken.
  • Knapparna slutar fungera.
  • Färgen flagnar från själva höljet.
  • Temperaturen som skapas ifrån ljusbågen är för låg för att tända. Oftast tillsammans med att batteriet har en för låg spänning.

Vi säljer endast högkvalitativa USB-tändare

VI har tillsammans med vår leverantör tagit fram fyra tändare som fungerar till allt från köket till BBQ-grillen. Fokus har legat på ett batteri som verkligen kan användas om och om igen.

USB tändare – TREND

Låt den ligga framme på din köksö. Folk kommer direkt att dras till den luxuösa designen. Tänd dina ljus med stil och på ett miljövänlig och smart sätt. Det har aldrig varit trendigt att tända värmeljus.


USB tändare – MINI

Mini USB tändaren är gjord för resor och äventyr ute. Med det böjbara skaftet blir lätt att komma åt när det ska tändas på svåråtkomliga ställen.


USB tändare

För dig som bestämt dig för att byta till en elektrisk tändare. Nu finns en USB tändare där fokus legat på att introducera detta nya sätt att ladda upp och tända dina ljus, grillar eller lägereldar.


USB tändare – CIGARETT

Trött på att det blåser, regnar eller att gasen är slut. Den här tändaren står emot allting, den fungerar oberoende väder. Testad i storm, och i regn. Eftersom den joniserar luften är den helt okänsligt för väder.